Heleen Zijlstra

Autisme Coach

Over mij

Mijn naam is Heleen Zijlstra. Ik ben als leerkracht werkzaam geweest in het speciaal onderwijs. Daar werkte ik met kinderen met ASS, ADHD en trauma- en hechtingsstoornissen.
Daarnaast geef ik training aan kinderen in het basisonderwijs op gebied van sociaal emotionele vaardigheden. Dat kan in een kleine groep maar ook individueel.
Mijn hart gaat uit naar mensen groot en klein voor wie het leven ingewikkeld is (geworden).
Juist de individuele aanpak binnen Autisme Spiegel spreekt me aan. Een tijd samen oplopen om daarna weer verder te kunnen.

In mijn persoonlijke omgeving kom ik ook in aanraking met autisme. Zo heb ik kunnen ervaren waar je dan als persoon en betrokkenen mee te maken kunt hebben.

Opleidingen

Na de PABO heb ik een aantal jaren in het basisonderwijs gewerkt.
Na een periode van (bijna) full time moeder zijn ben ik weer voor de klas gaan staan. Maar het trok me meer om kinderen die niet lekker in hun vel zaten te helpen. Vandaar mijn overstap naar het speciaal onderwijs. En ik ben diverse trainingen gaan volgen:

  • HappyMe en HappyYou: een vaardigheidstraining voor kinderen en jongeren op gebied van zelfbeeld en weerbaarheid
  • Pop Talk basis en pop talk rouw en verlies; praten met poppetjes, picto’s en tekeningen
  • KIES coach; voor kinderen en ouders in echtscheidingssituaties

Voor mijn werk in het speciaal onderwijs volgde ik de cursus traumasensitief lesgeven en cursussen op het gebied van veerkracht bij kinderen.

Motivatie

Via een collega hoorde ik van Autisme Spiegel. Hier kan ik mijn passie voor kinderen en jongeren een mooie invulling geven door individueel met ze bezig te gaan!

Een plek bieden waar ze mogen zijn wie ze op dat moment zijn! Zonder eisen of oordeel … gewoon fijn dat  jij er bent!  Samen ontdekken hoe je als mens verder kunt groeien.