Bram Leunis

Autisme Coach

Over mij

Mijn naam is Bram Leunis. Een aantal jaar geleden ben ik gestart met mijn coachpraktijk ‘Vaarcoach’. Dat klinkt of dat ik mensen leer zeilen of varen met een motorboot maar eigenlijk is het net zoiets als ‘wandelcoach’ maar dan op het water met mijn zeilschip ‘Bellezza Blu’. Mensen komen tot rust op het water en dat helpt enorm om open te staan voor een goed coachgesprek. Mijn passie is om mensen, die om wat voor reden dan ook, zijn vastgelopen te ondersteunen in het proces om weer door te gaan met hun leven. Er is niets mooiers dan te zien dat er bij iemand ‘het licht aan gaat’ en hij of zij nieuw perspectief heeft en weer verder kan.

Opleidingen

Ik heb een post HBO coaching gedaan. Omdat ik me verder wilde verdiepen in het begeleiden van mensen heb ik vervolgens een jaar ervaringsgerichte psychosociale hulpverlening gedaan. Hier heb ik veel geleerd over mezelf, wat mijn kwaliteiten zijn en hoe ik die kan inzetten.
Daarnaast ben ik iemand die zich blijvend wil ontwikkelen en de laatste jaren heb ik dan ook de opleiding psychosociale en medische basiskennis gedaan en de cursussen motiverende gespreksvoering en Brain Blocks.

Motivatie

Sinds een paar jaar ben ik betrokken, als begeleider, bij een aantal personen met autisme. Een intrigerende en mooie doelgroep om mee te werken. Ik merkte dat ik nog veel kennis en ervaring miste op het gebied van autisme, daarom ik heb besloten om een post HBO opleiding autisme coach te gaan doen. Door me er in te verdiepen en veel met autisme bezig te zijn is mijn enthousiasme gegroeid en vind ik het geweldig om mensen met autisme te ondersteunen in hun proces. Ik ben erg blij dat ik dit juist kan doen in samenwerking met Mariëtte en Leo en de andere collega’s van Autisme Spiegel.