Waarom een training?
In een relatie waarvan één van de twee partners een diagnose heeft binnen het autisme spectrum of waar een vermoeden van autisme is, kunnen problemen ontstaan.
Onderlinge communicatie zoals bijvoorbeeld het delen van emoties of het bespreken van de opvoeding van de kinderen, kan moeilijk zijn.
Je kunt als partner te maken krijgen met gevoelens van eenzaamheid, je niet gesteund voelen of aanpassingen die van één kant moeten komen. Dezelfde gevoelens kunnen ook ervaren worden door de partner mét autisme.
Partners met autisme kunnen het gevoel hebben het nooit goed te doen en niet goed te begrijpen wat er van hen verwacht wordt.
Uitgangspunt van de groep is dat groepsleden de manier van denken en communiceren van elkaar, van mensen met en zonder autisme, beter leren kennen en begrijpen.
Ook maken herkenning, steun en mogelijke adviezen van de andere groepsleden onderdeel uit van de training.
Opzet van de training
Er zijn tien 2-wekelijkse bijeenkomsten en daarnaast één terugkombijeenkomst. De bijeenkomsten duren telkens 2 uur.
In deze bijeenkomsten worden verschillende thema`s besproken. De meeste bijeenkomsten starten met een korte theoretische inleiding, vervolgens wordt gewerkt met oefeningen en worden er huiswerkopdrachten meegegeven.
De volgende thema’s komen o.a. aan bod:
- De betekenis en de mogelijke gevolgen van de diagnose ASS
- Autisme en prikkelverwerking
- Denken en informatieverwerking
- De wisselwerking tussen de relatie en autisme
- Communicatie
- Autisme in het gezin
- Seksualiteit en intimiteit
Daarnaast kunnen deelnemers aangeven welke extra thema’s er nog meer aan bod moeten komen.
Intake gesprek
Er wordt een intakegesprek gehouden waarin met de deelnemer besproken wordt of de training geschikt is voor de deelnemer. Daarna wordt de inschrijving pas definitief.
Voor wie is deze training bedoeld
De training is bedoeld voor maximaal 8 deelnemers waarvan de partner een diagnose heeft binnen het autisme spectrum of als er een vermoeden is van autisme.
Waar en wanneer worden de trainingen gegeven
De trainingen worden gegeven in Ermelo of een andere plaats afhankelijk van de voorkeur van deelnemers. De locatie in Ermelo is bij de opleiders thuis. Dit zorgt voor een huiselijke sfeer. De data en dagdelen worden in overleg bepaald. Bij aanmelding van minimaal 5 deelnemers wordt de training gegeven.
Kosten
De kosten voor deze training van 11 bijeenkomsten bedragen €.225,00. Betaling geschiedt in 3 termijnen van €.75,00. De eerste termijn wordt voldaan bij inschrijving.
Aanmeldcriteria
- Om aan de groep te kunnen deelnemen moet u een partner hebben met een diagnose binnen het autisme spectrum of waar een vermoeden van ASS is.
- Het is belangrijk dat eventuele eigen problematiek van de partner zonder autisme niet op de voorgrond staat
- Er wordt een intake gesprek gehouden waarna de opleider een advies geeft over de deelname. U kunt dan zelf beslissen of u zich inschrijft
Meer informatie
Hebt u interesse om deel te nemen of wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.
Werkwijze Autisme Spiegel en opleiders
Autisme Spiegel is een praktijk waar ervaren autisme coaches cliënten begeleiden. Naast een jarenlange ervaring in het speciaal onderwijs en professionele trainingen op het gebied van autisme, is er ook veel ervaring op het terrein van psychosociale hulpverlening aan volwassenen. Eén van de coaches is ook ervaringsdeskundige in de eigen gezinssituatie.
In de praktijk Autisme Spiegel komen al deze ervaringen tezamen, wat betekent dat zowel kinderen, jongeren als volwassenen professioneel begeleid worden met hun autisme. Ook personen in de omgeving van iemand met ASS kunnen bij Autisme Spiegel terecht voor begeleiding in het omgaan met de persoon met autisme.
Autisme Spiegel biedt een maatwerk programma toegesneden op de specifieke hulpvraag, dit maakt Autisme Spiegel uniek.
Contact gegevens
Autisme Spiegel
Marijkelaan 2
3851 RN Ermelo
Telefoon: +31.6.46566677
Email: contact@autisme-spiegel.nl
Berichten
- Client tevredenheid enquête 202414 november 2024 - 15:42
- Samenwerking met Lourens Jan van Dijk25 september 2024 - 16:53
- Samenwerking met Mirjam Barth11 september 2024 - 16:09
- Boek van Maaike Haaiveld – Au, ’t is me een stoornis26 juni 2023 - 08:21