Gerieke van den Akker

Over mij:

Mijn naam is Gerieke van den Akker en sinds september 2019 ben ik werkzaam voor Autisme Spiegel als autismecoach. In datzelfde jaar ben ik afgestudeerd als pedagoog en mijn passie voor kind en jeugd was al vanaf jongere leeftijd zichtbaar. Ik geniet van hun eerlijkheid, puurheid en oprechtheid en het is een voorrecht om met hen samen te werken.

Voordat ik bij Autisme Spiegel terechtkwam, werkte ik op een BSO+. Daar begeleidde ik kinderen met o.a. ASS, ADHD, ODD en/of hechtingsproblematiek. In die jaren heb ik gemerkt dat mijn passie ligt bij kinderen met een hulpvraag. Ik ontdek graag samen met kinderen wat hun positieve eigenschappen en kwaliteiten zijn en hoe zij deze in kunnen zetten. Daarnaast wil ik graag samen met kinderen kijken naar wat zij lastig vinden en ontdekken wat voor hen het beste helpt om hier mee om te gaan. Op jonge leeftijd kan er een sterke basis gelegd worden voor de toekomst die voor hen ligt!

 

Opleiding:

Nadat ik mijn studie Pedagogiek in 2019 heb afgerond, heb ik nog verschillende interessante cursussen en trainingen gevolgd. Ik vind het belangrijk om mij als professional, via supervisie en training, te blijven ontwikkelen en verdiepen in thema’s zoals ASS, opvoeding en (kinder)coaching.

In maart 2023 heb ik de eenjarige ACT (Autisme Centraal Traject) opleiding bij Autisme Centraal afgerond. Ik heb mij gespecialiseerd in het autistisch denken en de Autisme Centraal Methodiek. Een schat aan informatie heb ik tijdens deze opleiding gekregen en het maakt mij nog enthousiaster om met deze doelgroep te werken.

Daarnaast ben ik Brain Blocks ambassadeur en Pop Talk coach. Ook ben ik SKJ geregistreerd.

Motivatie:

ASS heeft nog meer mijn interesse gewekt toen ik werkzaam was op de BSO+. Ik vind het een mooie uitdaging om samen met een kind op zoek te gaan naar wat ASS voor diegene betekent. Ik raak hierin niet uitgepuzzeld.

Ik ben dankbaar dat Autisme Spiegel op een gegeven moment op mijn pad kwam en ik in gesprek raakte met Mariëtte. Tijdens dit eerste gesprek werd ik direct enthousiast. Kinderen 1-op-1 kunnen coachen, dat lijkt mij een geweldige uitdaging! Oog hebben voor degene die voor mij zit, aansluiten op de behoeften, op zoek gaan naar kwaliteiten en eigenschappen die ze verder kunnen helpen in deze maatschappij en een steuntje in de rug bieden op momenten dat ze dat nodig hebben.

 

Via onderstaande links kun je meer te weten komen over mij.

LinkedIn