Gerieke van den Akker

Over mij:

Mijn naam is Gerieke van den Akker en sinds het voorjaar van 2019 ben ik afgestudeerd als pedagoog. De afgelopen drie jaar heb ik praktijkervaring mogen opdoen bij een specialistische buitenschoolse opvang, waar ik kinderen begeleidde met o.a. ASS, ADHD en hechtingsproblematiek.

In de afgelopen jaren heb ik gemerkt dat mijn passie ligt bij kinderen met een hulpvraag. Ik ontdek graag samen met het kind wat zijn kwaliteiten zijn en hoe hij deze kwaliteiten kan inzetten. Daarnaast wil ik graag samen met het kind kijken naar wat hij lastig vindt en ontdekken wat voor hem het beste helpt om hier mee om te gaan.

 

Opleiding:

Zoals hierboven even kort genoemd heb ik de opleiding Pedagogiek in het voorjaar van 2019 afgerond. Binnen deze opleiding heb ik de minor ‘specifieke opvoedsituaties’ gevolgd, waarin ik kennis heb opgedaan over thema’s zoals echtscheiding, rouwverwerking, huiselijk geweld en diversiteit.

Daarnaast heb ik de afgelopen jaren een aantal trainingen gevolgd en met succes afgerond: ‘drieluik hechting’, ‘competentiegericht werken’, ‘systeemgericht werken’ en ‘kindertekeningen lezen en begrijpen’.

Ook ben ik SKJ-geregistreerd

en vanaf December 2020 ben ik ook Brain Blocks Ambassadeur.

Begin 2021 heb ik ook de Pop Talk training gevolg en ben ik sinds April 2021 ook pop Talk coach.

Motivatie:

Mijn uitgangspunt in het werken met kinderen is het kind echt zien, oprecht geïnteresseerd zijn en volledige aandacht kunnen geven. Vanwege dit uitgangspunt merkte ik steeds vaker dat het werken op de groep niet meer passend was bij mij.

Autisme Spiegel kwam op mijn pad en ik ben in gesprek gegaan met Mariëtte. Tijdens dit eerste gesprek werd ik direct enthousiast. Kinderen 1-op-1 kunnen coachen, dat lijkt mij een geweldige uitdaging! Het kind volledig aandacht kunnen geven, echt zien, op zoek naar zijn kwaliteiten en ontdekken wat het kind kan helpen om te leren omgaan met wat hij lastig vindt.

 

Via onderstaande links kun je meer te weten komen over mij.

LinkedIn