Leo Robbemond

Over mij

Mijn naam is Leo Robbemond en samen met Mariëtte heb ik de praktijk Autisme Spiegel opgestart. Ik regel alles rond de administratie, PGB zorgovereenkomsten, raamovereenkomsten met gemeentes en andere zorginstellingen, facturen en betalingen.

Daarnaast houd ik me ook bezig met netwerkcontacten en informatiemarkten en de verdere professionalisering van de praktijk zoals ISO-9001 certificering en kwaliteitsborging ten behoeve van de wettelijke eisen die gesteld worden aan zorgondernemingen zoals Autisme Spiegel.

Naast het werk als office manager werk ik ook als Autismecoach. Door cursussen en trainingen heb ik geleerd om de zogenaamde ‘auti bril’ op te zetten en me te verplaatsten in de leef- en belevingswereld van de persoon met autisme.

 

Opleidingen

Ik heb de cursussen ‘Wat is Autisme’ en ‘Werken met mensen met Autisme’ gevolgd. Deze cursussen zijn ontwikkeld door Autisme Spiegel. Daarnaast heb ik ook een cursus Ervaringsgerichte Psychosociale Hulpverlening gevolgd en recent de webinar ‘Professioneel omgaan met autisme / krachtig coachen bij autisme’ bij autismecoach.nl. In 2018 en 2019  heb ik de opleiding ‘Effectief coachen bij autisme’ bij autismecoach.nl gevolgd. Begin 2019 heb ik de cursus Brainblocks gevolgd en ben ik ook Brainblocks ambassadeur. In 2019 heb ik ook de cursus Autisme Centraal Methodiek gevolgd bij Autisme Centraal. De laatste jaren volg ik regelmatig specifieke thema gerichte cursussen op het gebied van ASS.

 

Motivatie   

Sinds 2013 ben ik actief werkzaam als office manager in de praktijk Autisme Spiegel en heb ik samen met Mariëtte deze praktijk mogen uitbouwen. Gaandeweg raakte ik zelf ook steeds meer geïnteresseerd in autisme en wat dit voor impact heeft op mensen. De interesse ging over in compassie en begin 2018 kreeg ik de motivatie om me ook meer inhoudelijk met autisme te gaan bezig houden. Per 1 Augustus 2018 heb ik mijn reguliere werk opgezegd zodat ik me ook als autisme coach kon gaan inzetten.

Ik heb gezien hoe makkelijk het kan gebeuren dat je door overprikkeling en overbelasting in een soort ‘overleefstand’ kunt komen.  Ik wil met jou samen onderzoeken hoe het met je gaat op diverse aspecten van het leven. Ik kan je helpen met jouw problemen en/of uitdagingen. Vaak brengt het hebben van autisme ook voordelen met zich mee en we zullen ook samen kijken hoe we die het beste kunnen inzetten. 

Ik wil je helpen om meer overzicht te krijgen en samen kunnen we kijken hoe we je dagelijkse bezigheden en ook de ‘bezigheden’ in je hoofd zo overzichtelijk mogelijk kunnen maken.

 

Via onderstaande links kun je meer te weten komen over mij.

LinkedIn Facebook Twitter CV / Profiel Autisme Specialist