Lisanne Veldman

Over mij:

Mijn naam is Lisanne Veldman en ik ben werkzaam als Autismecoach, docent en (neurologisch) muziektherapeut. Als zelfstandig ondernemer kom ik op veel verschillende plekken en mocht ik de afgelopen jaren voor veel mensen iets betekenen. Het werd voor mij steeds duidelijker dat mijn passie ligt bij kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een speciale hulpvraag zoals ASS, ADHD, hoogbegaafdheid, rouw- en verliesverwerking, echtscheidingsproblematiek en meer.

Ik wil iets betekenen in het leven van mensen, dat is keer op keer iets dat terugkomt. Met hen op zoek naar hun identiteit, wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik? Dit is een belangrijke fase. Je kunnen afzetten maar tegelijk vaardigheden verder ontwikkelen zijn essentieel in de ontwikkeling naar zelfstandigheid. Eveneens zijn kinderen en jongeren in deze ontdekkings- en ontwikkelingsfase heel kwetsbaar. Werken vanuit de kracht van ieder individu. Hen helpen hun talenten en mogelijkheden te ontdekken en te ontwikkelen zodat ze volledig tot bloei mogen komen. Dat is mijn drijfveer.

 

Opleidingen:

De opleiding Vaktherapeut Muziek is voor mij de basis geweest van waaruit ik werkte. Maar in de afgelopen jaren ben ik mij blijven ontwikkelen en heb ik met succes de opleiding tot kindercoach afgerond. Naast deze opleiding heb ik de scholing NMT, Neurologic Music Therapy, met veel plezier gevolgd en behaald. Deze methode bevat speciale neurologische technieken die in te zetten zijn bij verschillende doelgroepen waaronder ASS.
Omdat ik altijd nieuwsgiering ben naar nieuwe ontwikkelingen en mijzelf wil blijven scholen heb ik de afgelopen jaren diverse cursussen en scholingen gevolgd op het gebied van ASS. In maart 2023 heb ik de eenjarige ACT (autisme centraal traject) opleiding bij Autisme Centraal afgerond. Een opleiding tot expert in autistisch denken en de AutismeCentraalMethodiek. De opleiding overbrugt de kloof tussen theorie en praktijk. Met als onderdeel een praktijkonderzoek gericht op ‘Autismevriendelijkheid in de klas’. Deze opleiding heeft mijn kennis en kijk op autisme enorm verrijkt en maakt dat ik nog gemotiveerder ben om met deze prachtige doelgroep te werken.

Ik ben als Autisme Specialist geregistreerd in het Kwaliteitsregister Autisme Specialisme.

 

Motivatie:

Ik geniet van het zelfstandig werken maar daarnaast mis ik soms contact met collega’s, samenwerken en het kunnen sparren over casussen en methodieken. Toen kwam ik in 2018 Mariëtte van Autisme Spiegel tegen. Wat begon als een informatief gesprek als zzp’ers onderling werd al snel een bijzondere samenwerking. Om onderdeel uit te maken van dit specialistische team is voor mij een enorme verrijking en een geweldige leuke uitdaging. Als coach en therapeut binnen Autisme Spiegel wil ik graag bijdragen aan de persoonlijke groei van ieder individu en uitgaan van hun eigen kracht!

 

Via onderstaande links kun je meer te weten komen over mij.

LinkedIn Kwaliteitsregister Autisme Specialisme