Mariëtte Robbemond

Autisme Coach, Zorgcoördinator

Over mij

Mijn naam is Mariëtte Robbemond en ik ben 24 jaar als leerkracht werkzaam geweest in het basisonderwijs. Ik heb met veel plezier en passie ruim 15 jaar in het regulier basisonderwijs gewerkt. De laatste jaren in het regulier basisonderwijs kwam ik steeds meer kinderen tegen met autisme, ADHD en andere psychische problemen. In die periode is mijn interesse in autisme gegroeid en ben ik me meer gaan verdiepen in deze problematiek.

Ik ben van 2008 tot 2015 werkzaam geweest als leerkracht in het Speciaal Onderwijs Cluster 4. Hier werkte ik met kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum, ADHD, hechtingsproblematiek of een combinatie van deze stoornissen. Ik vind het werken met deze kinderen erg interessant en boeiend om te doen.

Opleidingen

In het schooljaar 2011/2012 heb ik de  “Jaarcursus Autisme”  van het Fontys Opleidingscentrum Speciale Onderwijszorg  aan de Hogeschool in Utrecht gedaan. Tijdens deze opleiding kwam ik er achter dat ik het coachen van mensen met autisme erg boeiend en interessant vind om te doen.

In het schooljaar 2012/2013 heb ik daarom de Post HBO Registeropleiding het “Autisme Centraal Traject” van Autisme Centraal te Gent gevolgd en afgerond.

Ik volg regelmatig aanvullende trainingen en opleidingen en in juni 2016 heb ik een 2-jarige opleiding voor ervaringsgerichte psychosociale hulpverlening afgerond.

Sinds 2014 ben ik ook geregistreerd als autisme specialist in het Kwaliteitsregister Autisme Specialisme.

Ik ben ook SKJ geregistreerd.

 

Motivatie

Als leerkracht in het Speciaal Onderwijs gaf ik, naast mijn lesactiviteiten, ook veel aandacht aan begeleiding van de kinderen op sociaal en emotioneel gebied. Er zijn er verschillende activiteiten om de kinderen te helpen om te gaan met hun autisme.

Deze kinderen hebben vaak ook nog begeleiding en coaching nodig bij de dagelijkse bezigheden en problemen die ze door hun autisme kunnen hebben. Hier kan ik ze bij helpen en een steuntje in de rug geven.

Mijn interesse in de persoon met autisme is enorm gegroeid de laatste jaren. Het zoeken naar de juiste aanpak en begeleiding resulteerde in de Post-HBO studie van Autisme Centraal te België. De uitgebreide kennis over autisme, het autistisch denken in kaart proberen te brengen en de vele praktische ervaringen die ik heb opgedaan, hebben er voor gezorgd dat ik het als autisme coach belangrijk vind om oprecht betrokken te zijn en te luisteren naar de cliënt.

Ervaring

Ik heb ook veel contacten met mensen met autisme en ook dan merk en zie ik dat ze veel baat kunnen hebben bij een goede begeleiding in het dagelijks leven of bij hun persoonlijke problemen. Tijdens mijn opleiding van het “Autisme Centraal Traject” heb ik tijdens het praktijk weekend veel ervaring opgedaan in het luisteren naar en het begeleiden van volwassen mensen met autisme.

Praktijk Autisme Spiegel

Met het opzetten van mijn eigen praktijk “Autisme Spiegel” als autismecoach is een droom uitgekomen.

Lees meer over de spiegels die je op deze website ziet

 

Via onderstaande links kun je meer te weten komen over mij.

LinkedIn Facebook CV / Profiel Autisme Specialist