Marieke Verboom

Autismecoach en Relatiedeskundige

Over mij

Mijn naam is Marieke Verboom-Breedijk en ik ben (ervaring) deskundige op het gebied van autisme. In mijn eigen gezin heb ik te maken met ASS. Ik ben getrouwd en samen hebben we drie kinderen.

Ik heb jarenlange ervaring in het werken met en het begeleiden van mensen met autisme. In 2017 heb ik de opleiding Post HBO Autismecoach met succes gevolgd. Daarnaast volg ik allerlei cursussen en trainingen op het gebied van Autisme om te zorgen dat ik goed op de hoogte blijf van autisme.

Door deze ervaringen, cursussen en trainingen heb ik geleerd om de zogenaamde ‘auti bril’ op te zetten en me te verplaatsten in de leef- en belevingswereld van de persoon met autisme.  Het is mijn passie om samen met jou te gaan kijken naar hoe het op verschillende gebieden van je leven gaat. Ik kan je daarin ook helpen bij  jouw problemen en/of uitdagingen. Vaak brengt het hebben van autisme ook voordelen met zich mee en we zullen ook samen kijken hoe we die het beste kunnen inzetten. Daarbij gebruiken we jouw intrinsieke kracht en mogelijkheden.

Opleidingen

Ik heb een SPW4 diploma. Binnen de organisatie ’s Heerenloo heb ik gewerkt met jongeren met autisme en een licht-verstandelijke beperking. Van 2014-2016 heb ik een 2-jarige opleiding Ervaringsgerichte Psychosociale Hulpverlening gedaan en afgerond. In 2015 heb ik de training van Colette de Bruin gedaan; ’Geef me de 5 helpt je op weg’. In 2017 heb ik de Post HBO opleiding ‘Autismecoach’ afgerond aan de Hoge school Windesheim in Zwolle.  Ik ben van plan om me op het gebied van autisme te blijven ontwikkelen en hoop er meer en meer over te leren.

In Oktober 2017 heb ik me kunnen certificeren voor het ZPOké Keurmerk Autisme.

keurmerk zpoke autisme

 

Motivatie:

In mijn eigen gezin heb ik ervaren hoe makkelijk het kan gebeuren dat je door overprikkeling en overbelasting in een soort ‘overleefstand’ kunt komen. Ik wil je helpen om weer meer overzicht te krijgen. Samen kunnen we kijken hoe we je dagelijkse bezigheden en ook de ‘bezigheden’ in je hoofd zo overzichtelijk mogelijk kunnen maken. Daardoor kun je weer gaan leven in plaats van overleven.

 

Praktijk Autisme Spiegel   

Ik heb Mariëtte leren kennen tijdens onze 2-jarige opleiding Ervaringsgerichte Psychosociale Hulpverlening . Omdat we samen een rijke schat van kennis en ervaring hebben besloten we om onze krachten te bundelen. Zo hopen we jou op een zo optimaal mogelijke manier verder te helpen in jouw leven met autisme.

    © Copyright - Autisme Spiegel (2019)