Jeannette Polinder

Autisme Coach

Over mij:

Mijn naam is Jeannette Polinder. Al heel wat jaren ben ik werkzaam als leerkracht in het Speciaal Onderwijs. Daarnaast ben ik de samenwerking aangegaan met Autisme Spiegel om kinderen en jongeren individueel te kunnen begeleiden. Het is mijn passie om personen en gezinnen die hulp nodig hebben een steuntje in de rug te kunnen geven waardoor zij weer verder kunnen.

In mijn werk in het Speciaal Onderwijs heb ik 15 jaar geleden kennis gemaakt met kinderen met ASS, ADHD en hechtingsproblematiek. Hier heb ik mogen ervaren op welke wijze ik kinderen op school en ouders thuis kan helpen. In 2018 heb ik een uitstapje gemaakt naar het regulier basisonderwijs. Hier heb ik veel mogen leren en heb ik ook ervaren dat deze vorm van onderwijs minder goed bij mij past.

Ondertussen hebben mijn man en ik een melkveebedrijf. Daarnaast kregen wij een gezin en ontdekte ik hoe het is om zelf ouder te zijn. Gaandeweg groeide mijn wens om voor volwassenen en kinderen nog meer te kunnen betekenen.

Opleidingen:

Na de MBO opleiding voor onderwijsassistent volgde de PABO. Dit is een goede basis geweest voor mijn werk in het onderwijs. Ik heb verschillende cursussen gevolgd op het gebied van ASS, hechtingsproblematiek en ADHD waarbij ik het belangrijk vind om mijzelf te blijven ontwikkelen.

Motivatie:

Toen Autisme spiegel op mijn pad kwam, ben ik in gesprek gegaan met Leo en Mariëtte. Tijdens de gesprekken die we voerden werd ik enthousiast: Samen kunnen we echt iets betekenen voor het individu en gezinnen.

De woorden open, geduldig en begripvol passen bij mij. Ik neem de tijd om samen met kinderen, jongeren en ouders te kijken wat hen verder kan helpen.