Hester Salverda

Autismecoach en Speltherapeut

Over mij

Mijn naam is Hester Salverda. Ik heb ervaring in de jeugdhulpverlening en in het speciaal onderwijs. Dit vooral met kinderen en jongeren met een speciale hulpvraag zoals; ASS, ADHD, ADD, hechtingsproblematiek, kinderen met externaliserende gedragsproblemen, epilepsie en meer.

 

Het heeft altijd mijn hart gehad om met kinderen en hun ouders/ opvoeders te werken. Samen te zoeken naar wat er nodig is in de hulpvragen die er zijn en daardoor inzicht te creëren in de situatie. Hierdoor ontstaat er grip en ontstaan er nieuwe mogelijkheden. De afstemming tussen kind/jongere en ouders/opvoeders is hierin voor mij essentieel.

 

Opleidingen:

De opleiding Speltherapie is een toevoeging voor mijn vaardigheden en kennis. Het heeft mij geleerd om nog veel meer non-verbaal te communiceren en gebruik te maken van beeldcommunicatie.

In de afgelopen jaren heb ik mogen ervaren dat ik graag op ontdekkingstocht ga en zo steeds blijf zoeken naar het ontwikkelen van mijzelf. Hierdoor ben ik mijzelf blijven specialiseren in diverse hulpvragen zoals ASS. In Juni 2018 heb ik de opleiding specialist autistisch denken bij Autisme Centraal succesvol afgerond.

 

Motivatie:

Het leven kan bijzonder lopen. Ik heb op verschillende manieren de bevestiging gekregen dat ik het pad van zelfstandige op moest gaan. Deze keuze is bevestigd doordat ik onderdeel uit kon gaan maken van het team van Autisme Spiegel. Als coach en therapeut binnen Autisme Spiegel wil ik graag als mens en professional van toegevoegde waarde kunnen zijn met mijn ervaring en kennis.

© Copyright - Autisme Spiegel (2019)