Datum/Tijd
Date(s) - 07/04/2022
19:30 - 21:30

Locatie
Westerkerk

Categorieën


Op deze avond kunt u vrijblijvend binnen lopen voor informatie over autisme. We draaien de film : ” Autisme een leven lang”.

Toegang gratis en u hoeft zich niet aan te melden.

Voor meer informatie:

Email: nvanoordwestveluwe@gmail.com

Contact: Henny Stam, tel.: 06-45588598

 

De film “Autisme een leven lang”:

Compilatie van de zesdelige serie ‘Autisme, een leven lang’ die de NVA tussen begin 2007 en medio 2011 heeft uitgebracht. In deze serie worden de gevolgen van het autisme in de verschillende levensfasen op indringende wijze in beeld gebracht aan de hand van persoonlijke getuigenissen van mensen met autisme en hun directe omgeving. Elke film werd becommentarieerd door deskundigen, passend bij het onderwerp. In deze compilatie verzorgt prof.dr. Rutger Jan van der Gaag het commentaar tussen de verschillende filmfragmenten.

De zes delen van de serie zijn:

  1. Een verrassend begin (over hoe de ontwikkeling bij jonge kinderen met autisme verloopt, de diagnose, en de gevolgen voor het gezin)
  2. Een zinnenprikkelend leven (over autisme en de puberteit en wat hulpverleners kunnen betekenen voor de jongeren bij bv. de seksuele ontwikkeling)
  3. Aan passie geen gebrek (over hoe jongvolwassenen ondersteunt kunnen worden bij studie, stage en werk)
  4. Ruimte voor beperking (over hoe autisten al dan niet met hulp leren werken aan structuur bij begeleid of zelfstandig wonen)
  5. Een (be)werkelijke liefde (hoe gaan stellen om met autisme in een relatie, met name wat betreft intimiteit)
  6. Het inzicht kwam met de jaren (wat als op latere leeftijd blijkt dat iemand autistisch is, welke hulp is dan mogelijk)