Datum/Tijd
Date(s) - 05/04/2022
19:30 - 22:00

Locatie
Kerkelijk centrum De Regenboog

Categorieën


Lezing ‘Autisme anders bekijken’ door Suzanne Agterberg

 

Veel van de ondersteuningsbehoeften van kinderen met autisme zijn niet zichtbaar aan de buitenkant. Sterker nog; als je je blijft richten op gedrag wat je ziet, vind je vaak niet de aansluiting die je zoekt. Waarom doet een kind wat hij doet, wat levert dat gedrag hem of haar op? Die vragen horen bij ‘Autisme anders bekijken’!

In deze lezing neemt Suzanne Agterberg-Rouwhorst de deelnemers mee in de onzichtbare wereld die autisme heet. De acht thema’s die op het Autis mepaspoort (Autismepaspoort) staan komen allemaal aan bod. Dit zijn de werkelijke oorzaken van gedrag van kinderen met autisme. Pas als je deze  (h)erkent, en dáár je gedrag (en de omgeving) op aanpast, kun je pASSend onderwijs (of zorg) bieden. Het gaat dan bijvoorbeeld over de emotionele ontwikkeling, de zintuiglijke waarneming en de manier van communiceren.
Aan de hand van herkenbare en vaak confronterende voorbeelden worden de deelnemers gestimuleerd om onder de waterspiegel te kijken bij de benadering van deze kinderen. De acht ondersteuningsbehoeften die worden behandeld zijn voortgekomen uit Suzanne’s (prijswinnend) master-onderzoek en worden uitgebreid beschreven in haar boeken ‘Autisme anders bekijken’ (Autisme anders bekijken) en het psycho-educatie boek ‘Vind je eigen weg met jouw autisme’. Op basis van dit laatste boek heeft Suzanne een nieuw product ontwikkeld dat in deze autismeweek gelanceerd gaat worden. Deelnemers aan deze avond zullen hier dus als één van de eersten in Nederland kennis mee kunnen maken!
Suzanne Agterberg is voorzitter van de NVA Expertgroep Autisme & Onderwijs. Zij is autismespecialist met meer dan 25 jaar ervaring in het (speciaal) onderwijs. In haar eigen gezin speelt autisme (en ADHD) ook een hoofdrol. Juist de combinatie tussen haar theoretische kennis en deze ervaringsdeskundigheid wordt door deelnemers hoog gewaardeerd.
Wilt u de lezing liever online volgen dan kunt u hier reserveren.

 

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.