contact@autisme-spiegel.nl +31.6.46566677

Begeleiding en coaching

Begeleiding en coaching

Mensen met autisme hebben een specifieke aanpak en begeleiding nodig. Autisme wordt niet voor niets ‘pervasief’ genoemd; het drukt een stempel op alle ontwikkelingsgebieden van de persoon met autisme. Hoe het coaching traject er uit zal gaan zien hangt helemaal af van de hulpvraag. Het kan een kortstondig traject zijn van bijvoorbeeld 2 – 3 coaching gesprekken of een langdurig traject met intensieve begeleiding. De gesprekken en begeleiding kunnen zowel in onze praktijkruimtes als thuis plaats vinden. In overleg kunnen we dit ook via Skype of andere communicatiemiddelen doen.

 

Volwassenen met autisme

De persoonlijke begeleiding en coaching van volwassenen met autisme is gericht op het verdiepen van het bewustzijn van die persoon van de effecten van het eigen gedrag.

Lees meer …

 

Kinderen met autisme

Kinderen hebben vaak problemen in de communicatie, de sociale ontwikkeling maar zeker moeite met het ‘leren’. Daarom vergt een kind met autisme een andere aanpak; aangepast aan het kind.

Lees meer …

 

Autisme en christelijk geloof

bidden Christelijk heel klein 25

Vanuit ons christen zijn willen wij als autisme coach ook helpen bij het duidelijk krijgen hoe jouw Godsbeeld is en je begeleiden bij je geloofsbeleving of problemen daar mee.
Lees meer …

 

Directe omgeving betrekkenproject heel klein 25

Er zullen ook gesprekken zijn met mensen uit de directe omgeving van de persoon die wij begeleiden en coachen om zo een goed beeld van deze persoon en zijn of haar hulpvraag te krijgen. Dit gebeurt altijd in overleg tijdens het begeleidings- en coaching traject.

 

Evaluatieevalueren 2 heel klein 25

Er zal ook tijdens het begeleidings- en coaching traject regelmatig geëvalueerd worden om te bekijken of het begeleidings- en coaching traject nog naar ieders wens verloopt.

 

 

Autisme Spiegel – Het steuntje in de rug dat je weer op weg helpt!