contact@autisme-spiegel.nl +31.6.46566677

Autisme en christelijk geloof

Autisme en christelijk geloof

Voor iemand met autisme kunnen er heleboel dingen moeilijk zijn. Je kunt lastige dingen ervaren in sociale relaties en het bijvoorbeeld moeilijk vinden om te begrijpen wat anderen bedoelen. Ook het begrijpen van abstracte taal kan lastig zijn of je hebt moeite met verbeelding en inlevingsvermogen. Door al deze dingen kan er moeite zijn met het geloof en het leven in een geloofsgemeenschap of kerk.

IMG_4598

Geloven in God is ook een relatie. Een relatie met God willen hebben kan voor mensen met autisme vaak nog ingewikkelder zijn dan een relatie met mensen in het gewone leven. Hierdoor kan er moeite zijn met het hebben van een godsbeeld of de geloofsbeleving. Ook naar de kerk gaan kan lastig zijn door bijvoorbeeld een andere prikkel verwerking.

Door de ervaring van Mariëtte in het christelijk regulier onderwijs en onze ervaring in onze kerkelijke gemeenschap waar we veel jeugdwerk en pastoraal werk hebben gedaan, zijn we er achter gekomen hoe moeilijk en ingewikkeld het geloof voor iemand met autisme kan zijn. Wij hebben ons hier dan ook verder in verdiept. Vanuit onze eigen geloofservaringen en geloofsbeleving willen wij proberen je samen met God te helpen om de vragen die je hebt in je geloof of kerkgang te onderzoeken en waar mogelijk een oplossing te vinden.