contact@autisme-spiegel.nl +31.6.46566677

Advisering

Advisering

Het kan zijn dat iemand met autisme zelf al voldoende hulp en begeleiding krijgt vanuit een instelling,  begeleid wonen , in het onderwijs, enz. of dat hij of zij geen hulp wil. Het kan voor de omgeving moeilijk zijn om de persoon met autisme te begrijpen, mee om te gaan en te helpen. gesprek woonbegeleider heel klein 25Dit kan komen omdat men nog weinig van autisme weet. Hier wordt vaak niet voldoende aandacht aan besteed of er is hier gewoon geen tijd of gelegenheid voor. Je vraagt je af hoe ik nu het beste met hem/haar kan omgaan in mijn (onze) situatie?

 

Wanneer je kind, partner, moeder, broer of zus, collega, sportgenoot, (enz.) ASS heeft kun je met heel veel vragen zitten waar je dan zelf niet goed uitkomt en je hier hulp voor nodig hebt. Vragen zoals waarom luistert hij niet naar mij, waarom reageert hij zo of wanneer iemand star blijft in zijn eigen gedragingen, of iemand niet tot handelen te krijgen is. Vaak kunnen handvatten, tips en inzichten je helpen om anders en daardoor beter om gaan met jouw persoon met ASS en je leert begrijpen waarom hij reageert zoals hij reageert en dat hij niet zo reageert om jou te pesten maar uit onvermogen en vaak vanuit een stuk onduidelijkheid. We kunnen dan samen op zoek gaan naar wat jouw mogelijkheden zijn om de omgeving of je eigen gedrag aan te passen en hoe jij de persoon met ASS soms dingen aan kan leren.

 

Ook tijdens een coaching traject worden de mensen uit de directe omgeving van de persoon die ik coach bij het traject betrokken. Er kunnen gesprekken zijn om zo een goed beeld van de persoon en zijn of haar hulpvraag te krijgen. Dit gebeurt altijd in overleg met de betrokkene. Ook kunnen we de mensen uit de omgeving adviseren en hulp bieden in het omgaan met de persoon die door ons gecoacht wordt.

 

We zijn bereid om uit te komen leggen wat autisme is, hoe we autisme kunnen begrijproject heel klein 25pen en hoe we kunnen omgaan met het autisme bij de ander en waarom iemand met ASS reageert zoals hij reageert. We hebben hier een speciale presentatie voor ontwikkeld aangevuld met een aantal oefeningen om zelf te ervaren wat autisme kan betekenen in de dagelijkse praktijk.

 

Voor meer informatie over de presentatie klik hier